More Website Templates © TemplateMonster.com - July 18th 2011!

TORT CU AFINE


Pentru blat:
  • 1 cană de migdale crude
  • ½ cană alune de pădure crude
  • ½ cană de lapte de migdale
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură de unt de cocos sau unt de migdale

  • Migdalele se râşnesc şi se transformă în făină. Alunele se procesează cu ajutorul robotului de bucătărie şi rămân bucăţele crocante. Se amestecă cu restul ingredientelor într-un castron şi se aranjează în forme culinare.

    Pentru crema de ”brânză”:
  • 1 cană de caju hidratate
  • Sucul de la ½ portocală
  • Coaja rasă de portocală
  • 1 lingură de miere
  • 1 linguriţă de unt de cocos

  • Toate ingredientele se pun în blender şi se transformă într-o pastă.

    Pentru crema de afine:
  • 1 cană afine
  • gelatina obţinută din agar-agar (1 linguriţă de agar-agar se amestecă cu 120 ml de apă şi se aduce la punctul de fierbere, iar după ce se răceşte se incorporează în crema de afine)
  • 1 lingură de miere

  • Jumătate cană de afine se amestecă la blender cu gelatina şi mierea, iar cealaltă jumătate de cană de afine se amestecă cu pastă obţinută.

    Peste blat se pune crema de ”brânză”, apoi crema de afine.

    Se pune tortul la frigider.

    Sursa:Delia

  • http://hranatate.blogspot.ro/

  • Pe curând!
    Cu drag,
    Rodica Serban

    Cum poti ajuta?

    Te rugăm să nu rămâi indiferent, să nu laşi treburile zilnice să te împiedice să răspunzi pozitiv acestui apel. Alege o variantă din cele pe care Asociaţia Cristianika le pune la dispozţia ta.