More Website Templates © TemplateMonster.com - July 18th 2011!

MANCARE DE LINTE

  • 1 cană linte
  • 4 cartofi
  • 4 ardei graşi (gogoşari)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pahar suc de roşii
  • 1 legătură de verdeaţă
  • 2 linguri ulei
  • sare după gust

  • Lintea se pune la fiert în 1,5l apă care clocoteste. Se spală legumele se curăţă şi ceapa se taie solzişori, morcovii rondele, iar cartofii cubuleţe, apoi se pun în vasul în care fierbe lintea (după ce lintea a fiert 20 min. singură). Se lasă să mai fiarbă la foc mic 25min. Cu 5 min. înainte de a fi gata se adaugă sucul de roşii şi sarea. Când se mai răceşte se adaugă verdeaţa tocata fin, ţinând cont că la temperaturi mai mari de 400 majoritatea nutrienţilor se distrug. Se serveste cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi.

    Pe curând!
    Cu drag,
    Rodica Serban

    Cum poti ajuta?

    Te rugăm să nu rămâi indiferent, să nu laşi treburile zilnice să te împiedice să răspunzi pozitiv acestui apel. Alege o variantă din cele pe care Asociaţia Cristianika le pune la dispozţia ta.