More Website Templates © TemplateMonster.com - July 18th 2011!

HALVA DIN SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI SI SUSAN

  • 400gr seminţe de floarea soarelui
  • 100gr susan
  • miere din plin, folosită şi pentru a lega compoziţia
  • 45-50 gr unt de cacao
  • scorţisoară, cuişoare, stafide aurii
  • prune uscate, vanilie

  • Râşniţi seminţele de floarea soarelui şi susan şi amestecaţi-le într-un bol mare. Separaţi în 2 boluri această compoziţie, pentru a face 2 tipuri de halva : una cu scorţisoară, cuişoare şi stafide şi alta cu prune uscate şi vanilie.

    În primul bol, adăugaţi 3 linguriţe pline de scorţişoară şi 1/2 linguriţă de cuişoare. Presăraţi şi un pumn mare de stafide în bol şi amestecaţi totul cu o spatulă.

    În al doilea bol, adăugaţi 2 linguriţe de vanilie burbon praf. Tăiaţi prunele uscate de dimensiune mică şi adăugaţile şi pe ele. Puneţi câte prune doriţi dumneavoastra.

    Pentru ambele boluri : Adăugaţi treptat miere şi amestecaţi bine cu spatula, pentru a încorpora şi lega compoziţia. Puneţi miere până se ajunge la gustul de dulce dorit şi se leaga cât de cât compoziţia.

    Puteţi folosi şi alt îndulcitor în afară de miere, de exemplu nectar de agave, sau sirop de artar.

    Topiţi untul de cacao, împărţiţi cantitatea în două şi adăugaţi în fiecare bol. Amestecaţi compoziţiile foarte bine, de preferat cu mana, pentru ca untul se întareşte rapid.

    Puneţi compoziţia în formele dorite şi introduceţi-le la congelator 2-3 ore, sau până se întăreşte astfel încât să se scoata uşor din forme. Puteţi folosi forme de chec.


    Sursa:

  • http://retetecugust.com/carte-de-retete-raw-vegan/
  • Pe curând!
    Cu drag,
    Rodica Serban

    Cum poti ajuta?

    Te rugăm să nu rămâi indiferent, să nu laşi treburile zilnice să te împiedice să răspunzi pozitiv acestui apel. Alege o variantă din cele pe care Asociaţia Cristianika le pune la dispozţia ta.