More Website Templates © TemplateMonster.com - July 18th 2011!

CHIFTELUTE DE LEGUME

  • 1 cartof
  • 1 ceapă
  • 1 usturoi
  • 1-2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • ciuperci pleurotus
  • verdeaţă
  • 1 ou (sau pun pâine inegrală cu seminţe făcută în casă, sau făină integrală)

  • Le pun în robotul de bucătărie şi le fac o pastă, dar ele se pot da pe răzătoare şi apoi lăsate la scurs. Eu prefer să le fac pastă pentru că nu mai stau să se scurgă, să mai piardă din sucul lor, sau să-şi schimbe culoarea. Le fac mingiuţe nu prea mari şi le turtesc un pic ( ca să nu le ţin prea mult timp la gătit), le dau prin făină şi fie le prăjesc în ulei de palmier (rezistă la temperaturi ridicate şi îl folosesc o singură dată), dar cel mai des le pun pe hartie de copt şi le dau la cuptor. Din când în când mai adaug seminţe de floarea soarelui, migdale, seminţe de dovleac, in, susan (alb sau negru) toate date prin raşniţa de cafea şi adăugate în compoziţie. De prăjit mă cam feresc, dar odata la 2-3 săptămâni mai fac o excepţie. Ingredientele mai pot varia. Se poate agăuga soia. Servesc cu mamaliguţă, salata sau cu pâine cu seminţe făcută în casă.

    Pe curând!
    Cu drag,
    Rodica Serban

    Cum poti ajuta?

    Te rugăm să nu rămâi indiferent, să nu laşi treburile zilnice să te împiedice să răspunzi pozitiv acestui apel. Alege o variantă din cele pe care Asociaţia Cristianika le pune la dispozţia ta.